„Плевен: График за миене на улици на 22 юли понеделник“

Последни новини


Плевен, 19 юли 2024 г. – Плевенчани трябва да се подготвят за предстоящото почистване на градски улици, което ще се проведе на 22 юли, понеделник. От фирма „Чистота“ ООД и „Уейст солюшънс България“ ЕООД са обявили местата, които ще бъдат обект на миене.

Според графика за почистване е предвидено машинно миене на улица „Лозенка“ и улица „Захари Зограф“. В допълнение, „Уейст солюшънс България“ ЕООД ще почистват улиците около блокове 411Б, 413 и 423 в жилищен комплекс „Дружба“, както и маршрута на тролейбус №9 – от бл. 313 до Обръщалото в същия квартал.

Местните власти уверяват обществеността, че за почистването се използва не питейна вода, като по този начин се спестяват ресурси и се пази околната среда.

От организациите се апелира до жителите на Плевен да не оставят превозните си средства паркирани на посочените участъци в упоменатия ден, тъй като това би попречило на почистващите машини да свършат работата си ефективно. Своевременното и съдействащо поведение на гражданите е от съществено значение за подобряването на санитарното състояние на градската инфраструктура.