Плевен домакинства Академия за родители, „Искам здраво дете“.

Общество


В Плевен ще се проведе „Академия за бъдещи родители“, организирана от здравно-образователната платформа „Искам здраво дете“. Това съобщи за БТА д-р Елеонора Христова, представител на платформата и организатор на проявата.

„Всеки участник ще получи възможността да се включи в интересни дискусии и да получи информация относно важни теми, свързани с бременността и раждането. Събитието има за цел да подобри здравната култура на бъдещите майки, като представи ключови изследвания, методи на раждане и основни умения за първа помощ при новородени. Освен това, екипът е подготвил интерактивни работилници и томбола с привлекателни награди,“ добави тя.

Лекторите на събитието ще бъдат д-р Елица Гьокова, акушер-гинеколог и специалист по фетална медицина, д-р Йоана Костадинова, акушер-гинеколог, и педиатърът д-р Лилия Николова – Георгиева.

Сред темите, които ще бъдат разгледани, са: ключови изследвания по време на бременност (скрининг в първи триместър, феталната морфология и късна фетална морфология); методи на раждане – естествено или секцио; и основни техники за първа помощ при новородени.

„Академията за бъдещи родители“ ще се проведе утре в 15:00 часа в ресторант „Централ“. Участието е безплатно и е необходимо да се регистрирате на място преди началото на събитието, подчерта д-р Христова.

Информацията за тази статия е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА.