„Плевен издава безплатни детски карти за февруари в тролейбусния транспорт.“

Плевен днес


От 26 януари 2024 година, в Билетния център на компанията „Тролейбусен транспорт“ ЕООД – Плевен, стартира раздаването на безплатни превозни документи за деца между 7 и 14 години, които ще бъдат валидни за периода на февруари 2024 г. За да получат тези карти, родителите или попечителите трябва да представят следните документи: актуална фотография на детето, лична ученическа карта, копие от акта за раждане и документ за самоличност на родителя или настойника с посочен адрес.

От 15 февруари 2024 г., когато започва издаването на безплатни карти за месец март, ще се ползват нови образци. И за тях са необходими същите документи. Предприети са тези мерки, поради закъснение в доставката на картите от Министерство на транспорта, предназначени за безплатния превоз на деца из цялата страна.

Тези ученици до 14 години, които вече имат заредени карти за февруари и март, трябва да посетят Билетния център след 1 февруари 2024 г., за да заменят своите пластикови картите с новите хартиени версии и да им бъдат възстановени средствата, заредени във вече ненужните пластики.

Източник на информацията: PlevenZaPleven