Плевен инициира рекордно дълго международно послание за мир.

Общество


Плевен става първата община, която участва в инициативата за създаването на най-дългото послание за мир в света. Това беше съобщено от Лайънс клуб „Огледало“ – Плевен, инициатори на проекта заедно с Лайънс клуб „Дунавски братя“ и Лео клуб „Олимпиец“.

На 15 май, в деня на града Плевен, от 11:00 часа пред Центъра за работа с деца ще бъдат поставени винилови платна, върху които всеки жител или гост на града ще има възможност да напише своите думи за мир. Изразеното желание е да се присъединят с лични послания и кметът д-р Валентин Христов, и председателят на общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански.

Амбицията на организаторите е до края на 2025 година плакатът с посланията да достигне дължина от поне 4 километра и да се кандидатира за място в „Рекордите на Гинес“. Фрагменти от виниловите платна ще бъдат разпратени из цялата страна – в детски градини, училища, местни и областни управи, както и в частни фирми, за да дадат възможност на всеки, малък или голям, да има своя принос в този рекордоносен проект, изразявайки своето послание или чрез рисунка на темата за мир.

От клуб „Огледало“ – Плевен отправят призив към обществените дейци, културните среди, бизнес представители и институции да оказват подкрепа на инициативата чрез дарения или да се включат като партньори, като се свържат на e-mail: [email protected].

След завършването на проекта някои части от общото послание за мир ще бъдат изпратени до Лайънс Интернешънъл, Народното събрание, ООН и Европейския парламент.
/ТС/

Информацията в статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева.