Плевен и Тузла планират партньорство в пчеларството и културата.

Плевен днес


На официална среща в Плевен, кметът д-р Валентин Христов разговаря с делегация от Тузла, Босна и Херцеговина, за възможностите за партньорство между двата града. Делегацията от Тузла, водена от председателя на местното пчеларско дружество Совик Кибич, посещаваше Плевен заради участието си в международното пчеларско изложение „Пчеларство – Плевен`2024“.

Д-р Христов ги поздрави и сподели планове за разширяване на изложбеното пространство за следващото издание на изложението в 2025 година, за да може да осигури по-добри условия за участниците и посетителите. Кибич отговори, че той и колегите му се радват на Плевен и изразиха желание да подпишат меморандум за сътродничество с възможност за официално побратимяване между двата града, ориентиран към пчеларството. Предложи това да стане по време на септемврийския празник „Медена Тузла“.

Д-р Христов подкрепи идеята за разширяване на партньорството в области като култура, образование, бизнес и туризъм, и обеща да предприеме стъпки за официализиране на взаимоотношенията. Град Тузла е описан като едно от най-старите населени места в Европа, известен със своите залежи на каменна сол и туристически атракции, включително езера с лековита вода, както и със своя академичен живот благодарение на три университета.

Източник на информацията: PlevenZaPleven