„Плевен обещава променливо време с гръмотевици 04-06 юни“

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогноза за 04.06.2024 г. – 06.06.2024 г. за района на Плевен
Атмосферното налягане, регистрирано на синоптичната станция в Плевен в 09:00 часа е 992.9 hPa, а отчетената въздушна температура е 18.4°С.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 04.06.2024 г.

За днес е предвидена променлива облачност, която през втората половина на деня би могла да се разсее и да отстъпи място на слънчеви периоди. На места, особено в района около Предбалкана и прилежащите котловини и низини, е възможно сутрешно формиране на мъгла, която се очаква бързо да изчезне с увеличаването на слънчевата светлина. После за зоната остава слънчево. Прогнозира се, че в обедното време и след него, главно в района около Предбалкана и областта на Велико Търново, може да има развитие на купесто-дъждовна облачност, с риск от кратки и временно интензивни дъждове, съпроводени с гръмотевични бури. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад, с временни усилвания и изненадващи промени в посоката. Максималните температури се очаква да варират от 25° до 28°, като атмосферното налягане ще бъде леко понижено.

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТо на 05.06.2024 г. и 06.06.2024 г.
В сряда и четвъртък, сутрешните часове ще заложат на слънчево и топло време с увеличение на облачността през втората половина на деня, когато в района на Плевен се очакват развитие на купеста облачност и дъждове с гръмотевици. В някои части от областта може да има по-обилни валежи, особено в Предбалкана, както и риск от градушки. Минималните и максималните температури ще се движат съответно в диапазоните 14°-16° и 27°-29°, докато атмосферното налягане ще остане стабилно.

В четвъртък ще преобладава слънчево време, нарушавано от купеста облачност и възможни превалявания с гръмотевици следобед, особено в районите близки до Предбалкана. Вятърът ще остане в параметрите на слаб до умерен, изтичащ от запад-северозапад. Максималните температури се очаква да бъдат между 26° и 28°, с леко повишение на атмосферното налягане.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска