Плевен обучава учители за старт в кариерата с работна среща

Плевен днес


В Детска градина „Калина“ в Плевен се проведе методическа работна среща на тема „Въвеждане в професията – старт в кариерата“. Организатор на събитието беше Регионалното управление на образованието – Плевен, съвместно с Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Плевен. Сред участниците бяха Началникът на РУО- Плевен – Албена Тотева, старши експерти и директорът на РЦПППО Плевен.

Срещата беше насочена към младите и новоназначени учители в детските градини и имаше за цел да подобри техните професионални умения и компетентности за използване на компетентностния подход при обучението на децата. Учители наблюдаваха педагогическа ситуация в група „Мечо Пух и приятели“, където чрез игри и пъзели бъдещите първокласници учеха да разпознават и изразяват своите чувства и емоции.

Така също, в рамките на срещата деца от различни възрастови групи с вълнение изпълниха стихове и песни в чест на Васил Левски, показвайки своето уважение към деянията и саможертвата на българския национален герой.

Срещата продължи с педагогически тренинги за младите специалисти и представяне на успешен модел на междуинституционално сътрудничество между детската градина и РЦПППО Плевен, разработен от учителите Петя Атанасова и Зоя Кокалова. Мариана Бонджева, психолог, запозна участниците с работата по проектни дейности за личностно развитие на децата.

Източник на информацията: PlevenZaPleven