Плевен обяви конкурс за директори на шест детски градини

Общество


Община Плевен обяви конкурс за директорски позиции в шест детски градини, съобщи заместник-кметът с ресор „Проекти и хуманитарни дейности“ Елина Димитрова. Конкурсът обхваща две детски градини в населени места в рамките на общината и четири в градски райони.

Имената на детските заведения в Плевен, за които се търсят ръководители, са „Щастливо детство“, „Юнско въстание“, „Теменуга“, предназначена за деца със специални образователни нужди и/или хронични заболявания, и „Ралица“. Село Мечка и град Славяново също предлагат позиции за директори на детските си градини „Щастливо детство“ и „Девети май“ съответно.

Конкурсът ще се проведе на два етапа, като първият включва писмен изпит с решаване на тестове, а вторият – събеседване с кандидата, казуси и защита на концепция за стратегическото управление на детската градина в периода на следващите три години.

Срокът за подаване на документи за участие в конкурса е до 10 юни. Всички подробности относно конкурса са публикувани на уебсайта на Община Плевен, информира заместник-кметът Димитрова.

Информацията за статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева от БТА.