„Плевен ожида променливо време, възможни гръмотевици 30 юли – 01 август“

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогноза за времето в Плевен за периода от 30.07.2024 г. до 01.08.2024 г.

Сутринта на 30 юли в синоптичната станция Плевен е регистрирано атмосферно налягане от 995.0 hPa и температура на въздуха от 22.3°C.

В Плевенска област днес преди обед ще наблюдаваме променлива облачност, особено плътна в утринните часове. Възможни са превалявания на кратък дъжд с гръмотевици и временни пориви на вятъра. През следобедните часове облачността се очаква да се изреди, а вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад, преминаващ в източните райони към североизток. Максималните температури ще се покачат до стойности между 30° и 32°, а атмосферното налягане ще спада леко.

За 31 юли се очаква преобладаващо слънчево време, със слаб до умерен запад-северозападен вятър преди обед и отслабване на вятъра от север-североизток след обед. Минималните температури ще се колебаят между 16° и 18°, докато максималните ще достигнат между 33° и 35°. Атмосферното налягане ще остане стабилно.

Във връзка с 1 август, Четвъртък, времето в Плевенско ще бъде главно слънчево, със слаб югоизточен вятър. Температурите през нощта ще бъдат в диапазона от 18° до 20°, докато дневните максимуми се очаква да бъдат между 35° и 37°. Атмосферното налягане ще спадне леко.

Дежурен синоптик: Димитър Александров