Плевен осигурява безплатен транспорт за „Кайлъшка шевица“ фестивал

Последни новини


Плевенските жители и гости на града ще могат да се възползват от безплатен транспорт до местопровеждането на Първия Фолклорен събор „Кайлъшка шевица“. Транспортът ще бъде осигурен от Община Плевен за деня на събитието – 29 юни, събота. Електробусите, които ще превозват гостите, ще бъдат обозначени специално за този случай.

Фолклорният събор, организиран съвместно от Танцов клуб „Веселяци“ и Община Плевен, ще бъде открит официално на Мечата поляна в парк „Кайлъка“ в 12:00 часа. Очаква се този събор да заложи началото на поредица традиционни летни събития в региона.

Според информация от общината, предвиденият график за движение на електробусите в деня на събора е както следва:

– От 11:00 часа, електробус ще тръгва от жк „Дружба“ 1, преминавайки по маршрута на тролейбус 5, чрез Момин геран, Обръщател, бл. 324 (по маршрута на тролейбус 9), бул. „Хр. Ботев“, СУ „Цветан Спасов“, Община Плевен и Моста, достигайки до парк хотел „Кайлъка“;

– В 11:30 часа, друг електробус ще отпътува от жк „Сторгозия“, минавайки през Пазара, Дом на книгата, Община Плевен, Моста и отново завършващ на парк хотел „Кайлъка“;

– Връщащите се към града електробуси тръгват от парк хотел „Кайлъка“ в 16:00 часа и в 22:00 часа, минавайки през същите маршрути обратно до жк „Дружба“ 1 и жк „Сторгозия“.

Организаторите изразяват надеждата, че благодарение на предоставения безплатен транспорт, повече хора ще могат да станат част от празника на българския фолклор и традиции.