„Плевен отбелязва Деня на безопасност с участие на детски градини“

Последни новини


Плевен Стреми към Повишаване Безопасността на Движението с Детски Инициативи

В навечерието на Националния ден на безопасност на движението по пътищата, който традиционно се отбелязва на 29 юни, община Плевен предприе образователна инициатива, като включи децата от четири местни детски градини в двудневни занимания на тема пътна безопасност.

„Много е важно децата да се научат да пресичат правилно, да се движат безопасно, какво означава червената светлина, стоп-палка и т.н. Искаме те да бъдат внимателни на пътя,” подчерта Лидия Петкова, заместник-кмет по “Обществен ред и сигурност“ в Община Плевен, подчертавайки ангажимента на общината към тази кауза.

В ДГ „Звънче“ – гр. Плевен, децата се включиха в занятие по пътна безопасност, на което бяха поканени експерти от ИААА, включително и служител в агенцията, която е и майка на едно от дететата. Георги Желев, началник на местната служба на ІААА, впечатлен от показаните познания на децата по време на занятието, коментира: „Децата показаха завидни познания и подготовка по темата,“ и получи от тях рисунка в знак на благодарност.

Същевременно, в ДГ „Щастливо детство“ – гр. Плевен, се проведе занятие на открито с инспектор Петър Найденов от Първо РУ – Плевен. Децата бяха увлечени от практическите насоки за безопасно пресичане и познания, свързани със светофарите и пешеходните пътеки, а присъствието на полицейска патрулка още повече заинтригува малките участници.

Общината насрочва продължение на инициативата и в други детски градини на 28 юни, а обществената кампания подчертава призива към всички граждани – водачи, пътници и пешеходци, за отговорно поведение на пътя и спазване на правилата за движение, поддържане на етичност и толерантност в транспорта.