Плевен Отбелязва Ден на Безопасността на Движението с Ред Игри

Последни новини


### Плевен Отбелязва Националния Ден на Безопасността на Движението с Образователни Игри за Деца

В преддверието на Националния ден на безопасността на движението по пътищата, който се чества на 29 юни, Плевен предприе поредица от инициативи, целящи повишаването на пътната култура на детската аудитория. В сърцето на проявите бяха децата от четири местни детски градини, които за два поредни дни участваха в разнообразни образователни занимания.

Радослав Влахов и Никола Байдев от II-ро РУП – гр. Плевен и полицейски инспектор Костадин Маринов създадоха за децата вълнуващи ситуационни игри, които да помогнат за осмисляне на правилата за безопасност в реална обстановка. Една от тези игри беше проведена в ДГ „Щурче“ под ръководството на директора Христинка Рангелова, където децата демонстрираха познание на основните пътни знаци и пешеходни норми. Те дори пртичастваха в практическо пресичане на пътека със и без светофар, след което огледаха полицейски автомобил.

Заместник-кметът Лидия Петкова, отговаряща за „Обществен ред и сигурност“ в Община Плевен, обобщи значението на тези инициативи: „Много е важно децата да се научат да пресичат правилно, да се движат безопасно, какво означава червената светлина, стоп-палка и т.н. Искаме те да бъдат внимателни на пътя.“

В ДГ „Слънце“ – гр. Плевен, под ръководство на директора Цветомира Добрева, се проведе съвместна акция с участието на инспектор Маринов от РСПБЗН – Плевен и служители на КАТ – Плевен. В рамките на инициативата „Спазвай правилата“, децата бяха научени как да реагират при пътни инциденти и бяха поздравени със специално подготвена музикална програма, където показаха отлични познания за безопасното участие в дорожното движение.

Община Плевен продължава работата си по образователните инициативи, които целят да направят пътищата по-безопасни за всички, а особено за най-уязвимите участници в движението – децата.