Плевен отбелязва Световния ден на предизвикателството с нощно бягане в парк „Кайлъка“

Последни новини


Плевен отбелязва Световния ден на предизвикателството с нощно бягане

Община Плевен се включва за пореден път в Световния ден на предизвикателството, който се организира от Международната асоциация „Спорт за всички“. С необичайно и пълно със здраве начинание, плевенчани ще имат възможността да отпразнуват този ден с нощно бягане в популярния парк „Кайлъка“ на 17 май 2024 година, петък. Инициативата под надслов „15 минути спорт“ цели да мотивира обществото, въпреки забързаното ежедневие, да отделя време за спорт и физическа активност.

Специална програма ще подготви теренът за участниците, започвайки от 20.00 часа на спирка „Моста“. Планирана е групова загрявка с професионален аниматор и интересни спортни предизвикателства, като официалният старт на бягането ще бъде даден в 20.40 часа.

Бягането включва отсечки през живописните алеи на парка, като предвижда два маршрута: по-кратък предназначен за деца и желаещи родители и стандартен маршрут до областта на Летния театър и обратно за останалите. Всеки регистриран участник ще получи светеща гривна за ръце – символ на вниманието и отговорността на обществото към спортуващите през летните месеци на открито. Регистрацията се осъществява на място от 19.45 часа или онлайн на официалния сайт на общината.

Събитието се провежда в чест на Деня на българския спорт – 17 май, и е част от Спортния календар на Общината за 2024 година. Основната цел е насърчаването на постоянството в спортуването, популяризиране на здравословния начин на живот и влиянието му върху общото благосъстояние на индивида. Организаторите изразяват надежда за незабравима спортна вечер, която да открие спорта като предизвикателство, отдалечено от стремежа към победа и фокусирано върху участието.

Мероприятието се осъществява със сътрудничеството на Община Плевен, Българска федерация спорт за всички, финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и в партньорство с магазин „Декатлон“ – Плевен.