Плевен Отбелязва 187-а Годишнина от Рождението на Васил Левски

Последни новини


Плевен почете 187-ата годишнина от рождението на Васил Левски

Плевен – В памет на 187-ата годишнина от рождението на Васил Левски, Община Плевен организира церемония по поднасяне на цветя пред паметника на националния герой. Събитието се проведе на 18 юли в 10.00 часа, като събра граждани, представители на различни институции, организации и политически партии да отдадат почит на символа на българската свобода.

Отбелязването на паметната дата за Апостола започна с началото на юбилейното 30-о издание на Националния поход Плевен – Карлово „По стъпките на Апостола”, което даде старт няколко дни преди официалния ден. Походът, служещ ни напомняне за делата и жертвата на Левски, привлече 250 участника, сред които 68 ученици, решени да следват стъпките на великия български революционер.

Обществеността показа своето уважение и благодарност към възпоменателните действия, като се присъедини към тържеството в 10.00 часа или като изрази своите почитания през целия ден. Васил Левски, известен като Апостола на Свободата, остава един от най-обичаните национални герои, чиято саможертва и ангажимент към освобождението на България остават вечен пример за поколенията.