Плевен отбелязва 50-тото издание на лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Последни новини


На 1 март 2024 година, в Плевен ще се проведе юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“. Събитието е насрочено за 11:00 часа и е организирано от Община Плевен, съвместно с местни лекоатлетически клубове. Тази информация беше съобщена от медийната платформа InfoPleven. Щафетата и кросът са част от спортните занятия в рамките на официалния календар на общината и са предвидени като допълнение към празненията на Националния ден на Република България, който се отбелязва на 3 март.

Участие в щафетната надпревара могат да вземат отбори от училища в общината, а самата щафета е поделена на четири възрастови категории за момичета и момчета. Стартът и финалът ще бъдат разположени на площад „Възраждане“ пред параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“. Маршрутите са обмислени внимателно според възрастовите групи на участващите. Тези, които застанат на старта в масовия крос, ще трябва да преминат през редица знакови места в града, сред които градска градина, Историческия музей, булевард „Скобелев“, и да завършат обратно на площада.

Малчугани до 10-годишна възраст имат възможност да се присъединят към миникроса. Награждаването на победителите в щафетите включва купи и медали, предоставени от местната администрация.

За тези, които изберат да участват в масовия крос, стартът е предвиден за около 12:30 часа. Позволено е да се запишат за участие в периода от 10:30 до 11:30 часа на същия ден. Отборните водачи трябва да участват в техническа конференция, която ще се състои на 1 март от 10:00 часа в Актовата зала на Община Плевен.