Плевен: Отдел „Закрила на детето“ не е контактувал с пострадали деца

Общество


Отделът „Закрила на детето“ в Плевен не е бил ангажиран с работа по случая с децата, които бяха хоспитализирани след употреба на бисквити с канабис. Понастоящем няма подадени жалби или сигнали за затруднения, свързани с тези деца и техните семейства. Това сподели за БТА директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в града, Светлана Георгиева.

„В момента акцентът е върху стабилизирането на тяхното здраве. Впоследствие ще предложим психологическа помощ на пострадалите деца и техните близки,“ добави тя.

Директорът на Клиниката по токсикология в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „д-р Георги Странски“, доц. д-р Евгения Бързашка, уточни пред БТА, че децата, които са приети след консумация на бисквитите, показват подобрение и са стабилни. Те вече могат да стават и да ходят, но все още се чувстват сънени. Наред с петте деца в клиниката се лекува и 23-годишна жена – майка на едно от хоспитализираните деца. И тя показа напредък в състоянието си.

Отбелязваме също, че освен пострадалите от бисквитите деца, клниниката лекува и друго малолетно лице, което е употребило кокаин, метадон и фентанил. То е с нарко зависимост, но също вече е в стабилно състояние.

Информацията за този случай е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА.