„Плевен открива иновативно образователно пространство Logiscool за деца“

Последни новини


Плевен, 19 юли 2024 – В града се завъртя новият въртележ на знанието – отвори врати уникално пространство наречено Logiscool, изцяло посветено на образованието и развлеченията на младите умове. Официалното откриване бе отбелязано с присъствието на председателя на Общинския съвет – доц. д-р Иван Малкодански, който не скри своето вълнение: „В свят, в който технологиите продължават да напредват с бързи темпове, е все по-важно да научим децата как да се ориентират в тази среда, да бъдат дигитално грамотни и да ползват технологиите по правилния начин. Пожелавам успех на екипа и вярвам, че Logiscool ще допринесе за развитието на Плевен като технологичен център“.

Събитието бе уважено от множество родители, деца и приятели, като бе отслужен и водосвет за благополучието и успеха на новата инициатива.

Пространството носи свежата мисия да направи всяко дете от 6 до 18 години създател, не просто потребител в дигиталния свят. Теменужка Христова, координатор на мрежата за Плевен, очерта представата за обучението там: „Този подход не само прави обучението по-забавно, но и помага на учениците да разберат практическото приложение на своите знания. Нашата учебна програма съдържа изцяло игровизирани, модулни и интелигентни уроци, които правят ученето забавно. Всички модули са разработени така, че да отговарят на различните възрастови групи, за да се намери перфектният път за всеки“.

Освен традиционните занятия, предстои стартът на лагери по програмиране с акцент на популярни платформи като Minecraft и Roblox, както и курсове по дигитална илюстрация. Всички тези вълнуващи занимания започват още от следващата седмица, амбицията е Logiscool да се превърне в синоним на технологично и отворено бъдеще за децата на Плевен.