Плевен очаква 75-ото юбилейно Парад на модата скоро.

Общество


В Плевен предстои 75-ото издание на Парад на модата. Това съобщи за БТА създателят, режисьор и хореограф на спектакъла Георги Ангелов. 

Своите последни модни колекции ще представят дизайнери, участвали в ревюта в Милано и Рим, както и носители на голямата награда на Парад на модата – Плевен лято’2023, допълни Ангелов. Сред тях са Николета Палакарчева от модна къща „Везе“, Юнвер Кьосе, Анна Дамянова от модна къща „Принцеска“, Халил Дуралиев, Славена Иванова, Емил Спасов, модна къща „Елинор“ с дизайнер Елеонора Харизанова и Биляна Веселинова. 

В тазгодишното издание на Парада на модата специално ще е участието на актрисата Аня Пенчева, разкри още Ангелов. На сцената на модното шоу своя талант ще покажат младата поп певица Стефани Славчева и възпитаници на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ с преподавател Маня Николова. 

Освен като създател на Парад на модата, Георги Ангелов е известен сред модните среди и с това, че лично режисира в Националния дворец на културата модното дефиле на един от корифеите на световната мода – Пако Рабан, при гостуването му в София. Ангелов е категоричен, че и до днес поддържа Парада на модата в Бължария с цел изява на талантливите български дизайнери и популяризиране на съвременните модни тенденции у нас.

Модният шоу-концерт-спектакъл ще се състои на сцената на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ на 23 юни, неделя от 20:00 часа. Всички колекции след спектакъла се разпродават.
/МК/

Информацията в статията е предоставена от кореспондент на БТА в Плевен Елина Кюркчиева.