Плевен подарява безплатна минерална вода на граждани при горещо време.

Последни новини


Плевен, 20 юни 2024 г. – В отговор на прогнозираните рекордно високи температури, Община Плевен предприе мерки за осигуряването на безплатна минерална вода за всички жители и посетители на града. В знак на превенция и грижа за общественото здраве в условия на жега, пред сградата на общината беше разположен пункт за раздаване на вода, който ще остане на разположение до 17:00 ч. на днешния ден.

Инициативата е подходяща за борба с високите летни температури и има за цел да предотврати евентуални здравни проблеми сред населението, които често се случват при подобни метеорологични условия. От общината съобщават, че безплатната минерална вода е една от редица мерки, които ще бъдат предприемани през цялото лято в дните с очаквани горещи времеви интервали.

Община Плевен призовава всички граждани и гости на града да се възползват от възможността за хидратация, особено в часовете на най-голямо затопляне. Споделено е и важността от регулярния прием на течности и оставането на сянка, особено за децата, възрастните хора и хора с хронични заболявания, които са по-уязвими при екстремни температурни условия.