Плевен подготвя разнообразни занимания за Деня на детето

Общество


Разнообразни занимания за деца и техните родители са подготвени от различните институции и организации в Плевен по случай 1 юни – Международния ден на детето, показва проверка на БТА. Малките плевенчани ще могат да се радват на детски празник, организиран от Общината в Градската градина пред Центъра за работа с деца. Предвидени са различни спортни игри и активности, творчески работилници, като всеки участник ще получи подаръци – балони и сладости.

Семеен глинен конкурс ще бъде проведен и тази година от Центъра за работа с деца, където в играта ще се включат отбори, състоящи се от дете и родител.

Баскетболен фестивал е организиран от Община Плевен в сътрудничество с Ученическа спортна школа и Баскетболен клуб „Спартак“ в зала „Балканстрой“ и ще включи участници до 11-годишна възраст от Плевен, Свищов, Троян и Горна Оряховица.

Освен това ще се проведе приятелски турнир по хандбал за деца до 14 години за Купа „Плевен“, организиран в Ученическата спортна школа, както и колоездачно състезание на площад „Възраждане“.

Зоопарк „Кайлъка“ е подготвил изненади за децата, като на празничния ден входът за тях ще бъде свободен.

На сцената на Летния театър в парк „Кайлъка“ предстои празникът „Тик Ток Ландия“ с мотото „Пеем от сърце за зоопарк – Плевен“ и ще участват различни анимационни герои. Събитието е благотворително, като част от събраните средства ще помогнат за облагородяването на зоопарка.

Читалище „Съгласие 1869“, най-голямото в Плевен, е подготвило изненади, сред които музикален празник с участието на Вокална група „Арлекино“ под ръководството на Виолета Боянова, както и специално участие на популярни приказни герои.

Регионалният исторически музей в Плевен позволява на децата с родители да разгледат експозициите безплатно на празничния ден.

Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ включва в своя афиш на 1 юни представлението на детския спектакъл „Франклин“.

Завършекът на празника ще бъде поставен с организирано светлинно дрон шоу на площад „Възраждане“, където 60 дрона ще оформят в небето символични за Плевен и България фигури.

Информацията за тази статия е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева от БТА.