Плевен: По 25 лева бонус за членове на СИК без грешки

Общество


В община Плевен членовете на 55 секционни избирателни комисии (СИК) ще получат допълнително по 25 лв. за това, че вярно са попълнили изборните протоколи от вота на 9 юни. Такава информация беше съобщена от общинската администрация.

Оттам напомнят, че съобразно решение на Централната избирателна комисия, членовете на СИК в страната, които са представили протоколи без грешки и за които Изчислителният пункт към Районната избирателна комисия (РИК) е издал приемо-предавателни разписки, удостоверени от СИК и РИК без коригиране и поправяне на грешки, да получават допълнително възнаграждение от 25 лв.

Желанието е членовете на комисиите да получат допълнителните 25 лв. до края на настоящата седмица, уточняват от местната управа. Изплащането на въпросната сума ще се осъществява в сградата на Община Плевен, в стаите с номера от 48 до 50.

Спомняме за факта, че по време на изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент в община Плевен на 9 юни бяха формирани общо 167 секционни избирателни комисии. От тях 161 бяха стационарни, две бяха подвижни, една беше разположена в местността на затвор, една в Дома за стари хора в село Бохот и две в лечебни заведения.

Информацията за статията е предоставена от кореспондент на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА.