Плевен приема регионална среща на секретарите на общини в България

Последни новини


Плевен Стана Център на Регионалната Среща на Секретарите на Общини

На 19 юни, сряда, Община Плевен приветства на своя територия регионалната среща на секретарите на общини от България. Водещи представители от властта на местните общини в региона се събраха, за да обсъдят ключови теми и предизвикателства при управлението на човешките ресурси и междуличностни взаимоотношения. Мероприятието се проведе в Конферентната зала на сграда „Гена Димитрова“ и започна в точно в 10:00 часа.

По думите на Силвия Даскалова, Изпълнителен директор на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България (НАСО РБ), представители от областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана и Плевен обменяха опит и идеи по важни въпроси, които ги вълнуват в тяхната тревога за актуалните приоритети и бъдещето.

Специално фокусирани бяха на необходимостта от справяне със сложни решения в динамичната организационна среда и бяха очертани посоките за бъдещо решаване на общи проблеми. В рамките на срещата, д-р Сезгин Бекир, почетен член на НАСО РБ, представи модел за обсъждане на три основни дилеми, пред които стоят ръководителите при управлението на човешките ресурси.

Едновременно с това, заедно с представители на Националния център за парламентарни изследвания (НЦПИ), бе проведено пилотно проучване относно новите подходи в правната регулация, която да позволява на общините контролирано тестване на политики, услуги и бизнес модели. Целта е превръщането на общините в регулаторни лаборатории, където те могат да изпробват свои идеи в ограничен материален и териториален обхват.

Резултатите от анкетите, попълнени от участниците в срещата, ще дадат информация за възможностите за развитие на тези пространства и ще помогнат за усъвършенстване на регулаторната среда и законодателството, особено в сферата на високите технологии и управлението на данни.