Плевен се обогати с две нови площадки за стрийт фитнес оборудване

Последни новини


Плевен представи нови зони за стрийт фитнес

Плевен, България – В Плевен бяха открити две нови площадки за стрийт фитнес, които бързо напредват в трансформацията на града в областта на подобряване здравето и физическата активност на младежите. Съоръженията бяха построени с помощта на Сдружение „Чемпиънс Фактори“ и се намират в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания и в ДФСГ „Интелект“.

„Финансирането на спортните съоръжения е по програма ‘Изграждане на леки спортни съоръжения в центрове за институционални грижи’ (2023–2024)“, разкри Цветан Георгиев от „Чемпиънс Фактори“. Той допълни, че първоначално планът беше за изграждането на една площадка, но благодарение на пълното съдействие и подкрепа от Община Плевен и Общинския съвет, градът успя да се сдобие не с една, а с две нови площадки за стрийт фитнес.

Площадката в ДФСГ „Интелект“ ще бъде достъпна в рамките на работния ден не само за учениците, но и за всички младежи в квартала, което ще допринесе за тяхната социална интеграция и физическа активност. Сред уредите, които могат да се използват в площадките, са лостове на различна височина, двойна успоредка, шведска стена и други съоръжения, подходящи за различни типове упражнения, сред които и уреди адаптирани за хора с увреждания.

„Целта е да насърчим младите хора да спортуват и да водят физически активен начин на живот“, коментира Георгиев. За да бъде стимулирана употребата на новите площадки, „Чемпиънс Фактори“ планира провеждането на безплатни тренировки през летните месеци под ръководството на опитни спортисти.