Плевен стартира програма „Старт на кариерата“ за млади професионалисти.

Областна администрация Плевен


За поредна година Областна администрация – Плевен се включва в процедурата за подбор на кандидати в областните и общински администрации по програма „Старт на кариерата“. Областна администрация – Плевен е партньор на кампанията, като е осигурено едно работно място.

За да участват в програмата, кандидатите трябва да са на възраст до 30 години, ненавършени до 27.09.2024 година, както и да имат висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място. Лицето ще работи в дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“. Изисква се също така младежите да са регистрирани в Бюрото по труда, като безработни или заети, търсещи работа лица и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование. Предимство е владеенето на чужд език, както и добрата компютърна грамотност. Одобреният кандидат ще бъде назначен за срок от 12 месеца. Подробности за възнаграждението, което е еднакво за цялата страна, могат да получат на място в Бюрото по труда.

Пълният комплект от необходими документи за кандидатстване може да бъде намерен на интернет – страниците на Министерството на труда и социалната политика, както и на Агенцията по заетостта тук. Агенцията по заетостта в срок до 26.09.2024 г. публикува ежедневно на интернет – страницата си актуализиран Списък на заявените работни места в областните и общинските администрации и изискванията за заемането им.

В срок до 27.09.2024г. заявленията могат да се подават по електронен път или на място в дирекция „Бюро по труда“, като едно лице не може да кандидатства за повече от три работни места.