Плевен с две нови площадки за стрийт фитнес изградени.

Общество


Две нови площадки за стрийт фитнес бяха изградени в Плевен. Оборудването е монтирано през почивните дни чрез инициативата на Сдружение „Чемпиънс Фактори“, както е съобщено от местната община. Площадките се намират на територията на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания и в Държавната финансово-стопанската гимназия „Интелект“.

Миналия ноември представители на организацията се срещнаха с кмета на Плевен, д-р Валентин Христов, за да обсъдят плановете си за развитието на спортна площадка в града. Благодарение на пълната подкрепа от страна на общината, която пое ангажимента със строително-монтажните дейности и подготовката на площадките с каучукови настилки, беше възможно не само една, но две нови зони за стрийт фитнес да бъдат обезпечени в Плевен.

Финансирането на спортните съоръжения е осигурено по програмата „Изграждане на леки спортни съоръжения в центрове за институционални грижи“ за периода 2023-2024 година. Втората площадка на територията на гимназия „Интелект“ може да се използва свободно от учениците и младежите от района през работния ден.

Оборудването на новите площадки за стрийт фитнес в Плевен включва два лоста на различни височини, двойна успоредка, лост за упражнение „хъмън флаг“, шведска стена, U-образна успоредка за кофички и долни преси, успоредка за лицата с увреждания и лежанка за коремни преси с регулируема височина.

„Нашата цел е да мотивираме младите хора да спортуват и да водят активен и здравословен начин на живот,“ заяви Цветан Георгиев от „Чемпиънс Фактори“. Организацията планира да организира безплатни тренировки на новите площадки през лятото под ръководството на професионални спортисти.

БТА напомни, че през 2019 година стрийт фитнес площадка в Плевен беше разработена с инициативата на гимнастът Йордан Йовчев.

/ЛРМ/

Информацията в тази статия е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева.