Плевен с представителен щанд на кариерен форум в НДК

Последни новини


Плевен с нови перспективи пред младите на кариерен форум в столицата

На 14 юни в Националния двореца на културата ще се състои значимото за българския пазар на труда събитие – кариерният форум на Bulgaria Wants You под надслов „Кариера и живот – защо в България?“. Сред множеството представени там ще бъде и Община Плевен, която ще използва платформата, за да популяризира региона като привлекателно място за личностно развитие и кариера.

Посетителите на щандовете ще могат не само да разберат повече за Плевен като потенциално работно място, но и като местност, предлагаща качество на живот сред богатото културно-историческо наследство и природни дадености на града и околностите му.

Инициативата цели да стимулира българите да изградят своето бъдеще у дома, като им предостави атрактивни кариерни предложения и възможности за развитие на местно ниво. Предвидените в програмата срещи с успешни личности и представители на бизнеса ще действат като мотивация за участниците във форума.

Впечатляващите резултати от последно проведеното през май 2024 г. проучване ни показват, че 89% от младите хора в България виждат своето професионално и личностно развитие в родината в идващите 5 години. При това, все по-голям процент (45%) дава предимство на българските работодатели, което е с 5% повишение спрямо предходната година. Това се дължи на повишаващите се шансове за кариерно развитие и намиране на работа, която кореспондира с личните интереси в България. И не на последно място, повече от половината от анкетираните (51%) биха се върнали в родния си край, ако им бъде предложена подходяща трудова позиция.

Очакванията са „Кариера и живот – защо в България?“ да привлече над 1000 посетители и множество компании, което ще предостави на търсещите работа непосредствен контакт с потенциални работодатели. Тази проява на сътрудничество между бизнеса, общините и различни институции има за цел да обедини усилията в стремежа за завръщането на българите от чужбина и задържането на кадри в малките общности, като им се предложи реална възможност за качествен и задоволяващ живот и работа в родината.