Плевен с първи фермерски пазар този петък на Кооперативния пазар

Общество


### Плевен организира първия си фермерски пазар в петък

#### Плевен ще бъде домакин на първия си фермерски пазар, който ще се проведе в района на Кооперативния пазар този петък. Събитието е организирано от Община Плевен в сътрудничество с общинската фирма „Тибор“ ЕАД и с подкрепата на социалната платформа „Фермерски пазар ОТ БГ“, информира местната администрация.

#### Пазарът ще предложи селекция от продукти, произведени от фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и целия страната. Очаква се участие на 17 участника, но организаторите предвиждат увеличение на броя им през октомври, когато фермерите и земеделските производители ще бъдат свободни от други ангажименти, уточни Ива Елмазова от рекламна агенция „Елмазови“, създател на „Фермерски пазар ОТ БГ“.

#### На първия фермерски пазар в Плевен посетителите ще имат възможност да закупят разнообразие от продукти, включително мляко и млечни продукти, пчелен мед, масло от бял трън, билкови продукти и вино от наградената винарска изба на Пловдивския панаир. Елмазова подчерта, че основният акцент ще бъде върху качеството на предлаганите продукти, които идват от регистрирани български земеделски производители.

#### За посетителите на пазара е подготвена и специална томбола, в която всеки закупил продукт от щандовете на изложителите ще има шанс да спечели награди, включващи набор от продукти, предоставени от участниците.

#### Фермерският пазар ще бъде открит от 10:00 до 18:00 часа, като Общината планира той да се превърне в регулярна инициатива, провеждаща се всеки трети петък на месеца.

#### Източник на информацията: БТА.

Вашият коментар