Плевен с 20 площадки за строителни отпадъци, общината санкционира.

Общество


На територията на град Плевен се намират 20 площадки за строителни и едрогабаритни отпадъци, където гражданите имат възможността да изхвърлят своите ненужни вещи и остатъци от ремонти. Такава информация предостави началникът на отдел „Екология“ в Община Плевен – Христо Херувимов.

Въпреки подредените условия, все още се наблюдава нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, което предизвиква необходимостта от санкции. Херувимов напомни, че информацията относно площадките може да бъде открита на интернет страницата на местната администрация.

Общинските служби са в процес на поставяне на предупредителни табели на места, които не са определени за хвърляне на строителни и едрогабаритни отпадъци. Очаква се да бъдат монтирани най-малко 30 такива знака в следващите дни. Според Херувимов би било важно гражданите активно да участват в процеса на поддържане на чистотата чрез подаването на сигнали и изпращането на снимки на нередности на електронните адреси: [email protected] и [email protected].

Неотдавна от общината информираха, че почистването на нерегламентирани сметища на територията на Плевен се извършва всеки ден с общински средства.

Информацията в статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА.