Плевен с 51 проекта за 50 млн. лв. в актуализацията на държавния бюджет

Последни новини


Община Плевен получава допълнително финансиране за 51 проекта по държавния бюджет

Плевен, България – В рамките на актуализация на държавния бюджет на Република България за 2024 година, Община Плевен беше одобрена за допълнително финансиране на 51 проекта на обща стойност 49 999 900 лв. Повече от половината от заложените суми са предвидени за ремонти и проектиране на улици, особено в малките населени места на общината.

На оперативно заседание пред медиите кметът на Община Плевен, д-р Валентин Христов, съобщи за одобрението на две парламентарни комисии за финансиране на важни градски обекти. Сред тях са ремонти и модернизация на стадион „Плевен“ и преустройство на приюта за безстопанствени кучета в града.

„Тази седмица предстои гласуване на второ четене на Законопроекта. За Община Плевен заложените допълнителни държавни средства са по одобрените вече за тази бюджетна година обекти … Общата прогнозна стойност на проекта е 36 024 000 лв. … Общата прогнозна стойност на проекта е 21 281 000 лв.“, заяви д-р Христов.

Председателят на Общинския съвет, доц. д-р Иван Малкодански, добави, че голяма част от средствата са предвидени за малките населени места, с намерението те да претърпят значителни подобрения в структурата си. Той подчерта, че „…в селата, където кметовете работят по-дейно, да има изцяло обновени улици, което ще се отрази и върху развитието на тези селища“.

Пълният текст на законопроекта и списък на засегнатите обекти може да бъде намерен на официалния уебсайт на Народното събрание, както и в прикачения файл с прогнозния бюджет за обектите от община Плевен за 2024 година.

[Файл: обекти в община Плевен в актуализирания бюджет.docx]