Плевен участва в благотворителното бягане „Светулки RUN“ днес (1 октомври 2024) в парк „Кайлъка“

Последни новини


Плевен се включва в благотворителното бягане „Светулки RUN“

За поредна година Плевен ще бъде част от благотворителното бягане „Светулки RUN“, организирано от Софийски планински клуб. На местно ниво, събитието ще бъде координирано съвместно с ССКВ Олимпиец и Лео Олимпийци Плевен. Бягането в Плевен ще се проведе днес в парк „Кайлъка“, като регистрацията на участниците и заплащането на такса (дарение) ще бъде на място, в началото на парка, от 19:00 до 19:50 часа. Инициативата се провежда днес паралелно и в градовете София, Пловдив и Бургас.

„Светулки RUN“ е предназначено да подкрепи трудноподвижни и незрящи хора. През изминалите шест издания, събитието е събрало и дарило над 40 000 лв. Тази година каузата се фокусира върху събирането на средства, които ще бъдат разделени в подкрепа на Фондация „Очи на четири лапи“ и единственото в България Национално читалище на незрящите. „Светулки RUN“ няма състезателен характер. Няма да има времеизмерване, официално класиране или награждаване с медали. Въпреки това, всеки участник е насърчен да даде своя максимум и да се състезава със себе си и останалите бегачи на разстояние от 5 км.

Програма за събитието в Плевен днес е както следва:

– 19:00 – 19:50 ч. – Регистрация на място и заплащане на такса (дарение);
– 20:00 – 20:45 ч. – Бягане по маркирано трасе;
– 20:45 – 21:30 ч. – Свободна програма и възможност за запознаване с каузата на хората със зрителни увреждания.

Бягането ще започне от обръщателната на парка „Кайлъка“ до тенис кортовете и ще се върне обратно. Желаещите да участват трябва да направят дарение в размер от 10 лв. на място, но всеки е свободен да дари и по-голяма сума. 100% от събраните средства ще бъдат предоставени на Фондация „Очи на четири лапи“ и Национално читалище на незрящите. Участниците могат да сформират и фирмени отбори.

Всички участници трябва да бъдат снабдени с челници или друга светлина, за да се ориентират в тъмното.