Плевен чества юбилей с щафета и крос на 1 март.

Плевен днес


На 1 март в 11:00 часа в Плевен ще се проведе 50-тото юбилейно издание на лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“. Община Плевен е организатор на събитието със съдействието на локални лекоатлетически клубове. Проявата е част от годишния спортен календар на Общината и включена в програмата за празнованията на националния празник на България – 3 март.

Щафетата е отворена за отбори от местни училища, докато участие в кроса могат да вземат всички заинтересовани, независимо от възраст и пол. Участници в щафетите са разделени в четири възрастови групи. Стартът и финалът на щафетата ще бъдат на площад „Възраждане“ пред Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец“. По-младите ще минат през градската градина и ще обиколят Мавзолея, а по-старите ще тичат до паметника на Четвърти плевенски пехотен полк и обратно. Победителите ще бъдат наградени с купи и медали от общината.

Децата до 10 години могат да се включат в миникрос с маршрут около Мавзолея и паметника на Васил Левски. Масовият крос с дължина 4 км стартира в 12:30 часа и минава през няколко исторически забележителности в града, като завършва пред Мавзолея.

Заявки за участие се приемат по имейл или в Община Плевен до 13 февруари 2024 г. Има възможност и за записване на място преди старт на кроса. Организаторите ще проведат техническа конференция за ръководителите на отборите за щафетата на 1 март от 10:00 часа.

Източник на информацията е Община Плевен.

Източник на информацията: PlevenZaPleven