„Плевен ще цъфти с 20 000 дарени розови храсти от „Брит Розако” за зелена и обгрижена община“

Последни новини


Плевен се превръща в розов едем благодарение на щедрото дарение на 20 000 розови храсти от Николай Пелишатски, изпълнителния директор на „Брит Розако” АД. Инициативата е реализирана съвместно с Община Плевен и подкрепата на кмета д-р Валентин Христов, доц. д-р Иван Малкодански – председател на Общинския съвет и общинския съветник Ивайло Минков.

Раздаването на растенията ще стартира на 20 май от 17:00 часа на паркинга пред Общината. Гражданите на Плевен ще имат възможността да осиновят до 5 храста на човек, за да приобщят към създаването на нови зелени площи и оазиси сред градската среда.

На следващия ден, кампанията ще продължи и в по-малките населени места в общината. Розовите храсти ще бъдат предоставени на кметовете, с идеята те да поощрят засаждането на цветята на обществени места.

Николай Пелишатски изрази своите надежди за бъдещата съдба на дарените рози: „Желанието ни като дарители е розите да се използват за разкрасяване на града и общината и да бъдат засадени на обществени места. Надявам се, че хората ще направят именно това. По този начин заедно, с общи усилия, ще създадем една по-красива, зелена и обгрижена градска среда.“

Община Плевен окуражава участниците в инициативата да споделят снимки на цветни аранжировки на адрес [email protected], за да може всички създадени красоти да бъдат публикувани и адмирирани чрез официалния сайт и фейсбук страницата на общината.