Победителите в Националния конкурс за детска рисунка „Освобождението“ бяха наградени

Последни новини


На 26-ото издание на Националния конкурс за детска рисунка „Освобождението“, проведен от Регионалния военноисторически музей и Община Плевен, се включиха рекордно много участници. Тази година бяха изпратени 800 творби от над 70 населени места в България, с най-голям принос от областите Плевен, София, Бургас, и Русе. В проявата, организирана по повод Националния празник на България – 3 март, за първи път участие взеха и ученици от българско училище в Братислава.

Жури, включващо председателя на Съюза на художниците в Плевен Николай Неделчев – Кокала и още двама професионалисти, присъди награди в две възрастови категории: от I до IV клас и от V до VIII клас. Отличието голямата награда получи Магдалена Йосифова от Плевен, а РВИМ – Плевен награди Леонора Мусаева, също от Плевен.

В първата възрастова категория първо място завоюва София Комитска, а във втората – Рая Донкова, и двете от Плевен. Присъдени бяха още няколко награди и поощрения за ученици, а най-малките участници от детска градина „Слънце“ получиха специална грамота.

Церемонията по награждаването беше проведена от заместник-кмета на Община Плевен Елина Димитрова и от директора на РВИМ – Плевен, д-р Володя Попов, които поздравиха всички участници и благодариха за труда по реализацията на конкурса.