Подиграва ли се ВиК Плевен с плевенчани? Режим и аварии няма. Вода – също

Най-важното Общество

Хиляди жители на Плевен са без вода всеки ден в следобедните и нощните часове, като ситуацията продължава да поражда безпокойство. Въпреки че няма обявен режим на водоснабдяването или съобщение за авария, хората се сблъскват с продължителни прекъсвания в доставката на вода. Опитите за контакт с ВиК Плевен остават без отговор, което допълнително изнервя плевенчани

Необяснимо прекъсване

Според данни, постъпили от различни райони на Плевен, водоснабдяването е било прекъснато за часове наред, без предварително известие или обяснение. Граждани от няколко квартала съобщават, че водата е спряна още в ранните следобени часове на деня.

Липса на комуникация

Едно от основните оплаквания на гражданите е именно липсата на информация и комуникация от страна на отговорните институции. Въпреки че гражданите многократно са опитвали да се свържат с дежурните телефони на водоснабдителното дружество, отговор не е получен.

„Това, което ме ядосва най-много, е че няма кой да ни каже какво се случва. Всички опити за контакт остават без отговор, а ние не знаем дали има авария, или това е част от някакъв планиран режим с цел натрупване на водни запаси“ споделя плевенчанин в пост в социалните мрежи.

При поредното прекъсване на водоподаването, ние от pleven.info решихме да проверим твърденията на гражданите, че дежурните телефони не отговарят. Оказа се точно така. Макар и дежурни телефони, то не получихме нито приемане на обаждането, нито обратно такова.

Медиите като посредник

Поради липсата на официална информация и адекватна комуникация от страна на водоснабдителното дружество, много жители на Плевен се обръщат към местните медии с молба за съдействие.

„То от седмица и денем и нощем има режим на ж-к „Дружба“, ама за това си мълчат. Най-удобно е да плащаш вода, а въздух да върти водомерите!“ пише афектирана плевенчанка под поредната новина за режим в селата от Плевенска община.

Какво следва?

Докато жителите на Плевен продължават да се борят с неудобствата, свързани с липсата на вода, остава въпросът колко дълго ще продължи това положение. Местните власти и водоснабдителното дружество дължат на гражданите прозрачност и адекватна комуникация, за да могат хората да планират и да се подготвят за евентуални нови прекъсвания.

Плевенчанка споделя въпрос, възникнал при мнозина – Подиграва ли ни се ВиК Плевен? Режим и аварии няма. Вода – също.

Без ясна информация и надеждна комуникация, всяко прекъсване на основни услуги като водоснабдяването може да доведе до сериозни социални и икономически последици, което подчертава важността на навременната и открита комуникация с обществеността.