Пожари обхванаха автомобили в Плевен и Белене, причините се изясняват.

Плевен днес


В град Белене на 23 февруари в 15:40 часа е възникнал пожар в лек автомобил. Следствие на късо съединение, огънът е унищожил част от арматурното табло на колата. Командата на местната пожарна служба е бързо реагирала и е успяла да ограничи и потуши пламъците, като по този начин е спасила автомобила от напълно унищожение.

Следващия ден, 24 февруари, в 10:45 часа, е получен сигнал за пожар в лек автомобил марка „Ситроен“ в Плевен, на улица „Българска авиация“. Предпоставка за възникването на пожара отново е късо съединение, което е довело до унищожаване на двигателния отсек на автомобила. При инцидента няма пострадали хора и огънят е бил потушен бързо с помощта на един пожарен автомобил.

Тези събития са съобщени от МВР Плевен и са придружени от илюстративна снимка. В допълнение, са споменати и други новини от същата категория, като например пожари на две коли в полунощ на паркинг в Плевен, умишлено подпалени четири леки автомобила в село в района, проблемът с неправилно паркирани коли и горящи отпадъци в контейнер в жилищен комплекс.

Източник на информацията: PlevenZaPleven