Пожарът край Плевен овладян, няма жертви и материални щети, призовават за отговорност

Последни новини


### Пожарът край Плевен е овладян, няма материални щети

Плевен, 9 август 2024 – Пожарът, който избухна през нощта край Плевен, е потушен, съобщиха от местната пожарна служба. Няма материални щети или пострадали хора. Оставащите екипи на пожарната продължават да дежурят на място и извършват постоянни огледи за по-голяма сигурност.

Огнената стихия е овладяна с помощта на екипите на пожарната служба, като Община Плевен съдейства с осигуряването и изпращането на водоноски от почистващите фирми „Чистота“ ООД и „Уейст солюшънс България”. Комисар Станислав Атанасов, директор на „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен, информира, че пожарът е загасен към полунощ.

„Пожарът беше на голяма площ, северно от първокласния път София – Русе. Огънят обхвана площ около 5 – 6 кв. км. В момента всичко е изгасено и ситуацията е под контрол – наши екипи остават дежурни на мястото, извършват се и контролни обходи. Няма материални щети, нито пострадали хора. Екипите ни бяха на терен през цялото време, имаме необходимия ресурс да се справим и няма нужда от доброволци. Няма проблем и с водата. Община Плевен ни съдейства с водоноски, които бяха изпратени на място. Благодаря и на всички колеги, за които изминалите часове бяха изключително натоварени. За съжаление, подобна ситуация се наблюдава всяка година по това време на годината, и то в резултат на човешка дейност. Затова призоваваме гражданите за по-голяма отговорност и бдителност“ – заяви комисар Атанасов.

Пожарната служба апелира към всички граждани за повече отговорност, за да се предотвратят бъдещи инциденти и да се запази безопасността на всички.