Пожар край Плевен изпепели гори и постройки, спасени са посеви

Общество


В местността „Кайлъка“ край Плевен при пожар вчера са изгорели 30 дка иглолистна и 40 дка широколистна гора. За това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.
Съдействие при гасенето на пламъците са оказали земеделци с водоноски и дискова брана. Спасени са 80 дка посеви. Припомняме, че през вчерашния ден бе съобщено за още един пожар край село Брестовец, в посока местността „Кайлъка“.
През изминалото денонощие са погасени пожари в сухи треви, стърнища, отпадъци и нискостеблена растителност на територията на област Плевен. Небрежност при боравене с открит огън е вероятната причина за произшествията, допълват от ОД на МВР.
При локализиране на пожар в землището на село Обнова помощ на огнеборците от Левски е оказана от служители на Общинска охрана и местни жители. Спасени са обитаеми сгради в близост и фотоволтаична централа.
По неустановени причини е възникнал пожар в къщи, постройки и стърнища край град Гулянци, допълват от полицията в Плевен. Изгорели са 50 бали фураж и 80 кв. метра разгърната площ от помещения. Спасени са десет сгради и 40 животни. В пожарогасенето са участвали служители от местната пожарна служба, от доброволно формирование и земеделска кооперация.

Информацията в статията е предоставена от Кореспондент на БТА в Плевен Елина Кюркчиева.