Пореден социален проект приключи Община Гулянци [ИП]

Общество

Община Гулянци приключи успешно работата по  проект „Предприемане на мерки за подобряване достъпа до заетост и насърчаване на социалното включване в община Гулянци”. Той стартира през април 2017 година и беше в помощ на хора с увреждания и техните семейства.
В продължение на 12 месеца 25 лица с увреждания са получавали услугата личен асистент. Освен това 30 лица от целевата група, т.е. хора от семейства, в които има лице с увреждане, са преминали обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация в направленията техник-озеленител и охранител. 15 от тях са били назначени на работа за 6 месеца. Основните цели на проекта са постигнати, отчита екипът при Община Гулянци. Осъществено е социално, здравно и кариерно подпомагане на лицата с увреждания и на неактивните близки, полагащи грижи за тях.
Проектът е на стойност 385 128 лева, осигурени по ОП „Развитие на човешките ресурси”.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com