Поздравление на ръководството на Община Ловеч по повод 22 септември – Ден на независимостта [ЛН]

Ловеч

Скъпи съграждани!

Драги гости на Ловеч!

 

Приемете поздравления по случай Деня на Независимостта – 22 септември!

Днес отдаваме почит на хилядите българи, дали живота си в освободителната борба и отвоювали независимостта на нашата Родина. Почитаме онези юнаци, без чийто подвиг преди 110 години едва ли съвременна България щеше да е такава.

Удивително е как младата ни държава успява да се еманципира само 20 години след Освобождението от Османската империя.

На 22 септември 1908 г. България се освобождава от опеката на Великите сили. Смело отхвърляме попечителството на своята Освободителка Русия.  Цар Фердинанд и министър-председателят  Александър Малинов прекратяват унизителния Берлински договор, според който българският владетел се утвърждава в чуждите столици. Родината намира своя естествен и логичен път на развитие.

Затова 22 септември ни изпълва с увереност и гордост, че сме потомци на смели и горди българи. Тази дата ни задължава да продължим да развиваме страната по европейския път, следвайки пътя на изконните идеали за свобода и независимост.

Желаем на всички повече оптимизъм, отговорност и вяра! Нека работим така, че нашата община да става все по-хубава и цветуща!

Честит празник!

 

Корнелия Маринова, Кмет на Община – Ловеч

Петър Цолов, Председател на Общински съвет – Ловеч

 

Сподели

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт https://lovechnews.bg