Полицията задържа непълнолетни извършители на обир в Долна Митрополия.

Полиция

На 17 октомври 2024 година, в информационния бюлетин на МВР – Плевен, бе съобщено за разкритие на жесток грабеж в град Долна Митрополия. Според първоначалната информация, двама младежи на възраст 15 и 17 години са нахлули в дома на 61-годишен мъж на 14 октомври около 19 часа, използвайки физическо насилие и заплахи, за да му отнемат 18 лева, лични документи и други вещи. Пострадалият е с леки наранявания, освидетелстван в КСМД – Плевен. Благодарение на оперативните действия на служители от РУ – Долна Митрополия и сектора „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР – Плевен, извършителите бързо са установени и са предали част от инкриминираните вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

В същия бюлетин се съобщава и за акция срещу притежанието на наркотици в град Плевен. На 15 октомври около 15:20 часа на кръстовището на улица „Българска авиация“ с улица „Иван Миндиликов“ е проверен лек автомобил „Шевролет“. В един от пътниците, 20-годишен, е открит полиетиленов плик с амфетамин. Тримата пътници са задържани за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Други случаи, включени в бюлетина, са свързани с незаконна сеч и притежание на наркотици. Полицията е установила незаконно съхранение на дървен материал в селата Сухаче и Горник, като са открити общо 19 пространствени куб. метра дъбов материал без редовно писмено позволително и контролна горска марка. Разкрити са и нарушения на Закона за движение по пътищата – 31-годишен водач е задържан за шофиране под въздействие на метамфетамин в град Искър, а в Плевен е задържан 18-годишен за притежание на марихуана, което доведе до образуването на бързи производства.

Районната прокуратура в Плевен е уведомена за всички случаи и работата по тях продължава активно.