Полицията издирва несъстоятелни грабители и наркошофьор в Искър.

Полиция

Новини от Плевен: Грабители и наркотици под полицейска хватка, инциденти и пожари

Министерството на вътрешните работи – Плевен информира за серия от правонарушения и произшествия, които са имали място в региона през последните часове.

На 23 май полицейски служители в град Искър се мобилизираха за разследване на тежко криминално престъпление, след като 69-годишна жена подаде сигнал за грабеж, извършен от две непълнолетни лица на 13 и 15 години. Заплашвайки и използвайки физическа сила, нападателите са отнели пари и цигари от дома на жертвата. Извършените прегледи от екип на ФСМП Искър не констатираха следи от побой, но потвърдиха претърпян шок. Започнати са незабавни оперативни действия за установяване и задържане на извършителите.

Още един случай с наркотици е регистриран в Червен бряг, където 42-годишен мъж е бил заловен да управлява тежкотоварен автомобил „ДАФ“ след употреба на кокаин. При последвалия личен обиск полицейските служители открили наркотично вещество, предполагаема марихуана. Арестуваният е задържан за срок до 24 часа, а предстоят химически анализи и допълнителни процедури.

В село Петърница пък младеж на 17 години без водачска книжка, очевидно под влияние на алкохол, противозаконно е прибрал и след това катастрофирал лек автомобил „Мерцедес“. Незаконният шофьор е задържан за 24 часа по Закона за МВР, а районната прокуратура в Плевен е уведомена за инцидента.

На територията на град Плевен е реагирано и на сигнал за пожар в домакинство на село Беглеж, който е потушен благодарение на бързата намеса на пожарната служба. Унищожени са електрически уреди и мебели, но няма пострадали хора, а причината за възникналия огън е късо съединение.

Освен това, екипи на РСПБЗН – Плевен са предприели техническа помощ, като са отводнили избено помещение в областния град.

Всички случаи са подлежащи на подробни разследвания и последващи законови процедури.