Полиция и жандармерия стартираха акция срещу изборни нарушения в Плевен

Общество


Тази сутрин в района на Областната дирекция на МВР в Плевен стартира специализирана полицейска операция с участието на жандармерията, насочена към предотвратяване на нарушения на политическите права на гражданите преди парламентарните избори на 27 октомври. Комисар Валентин Георгиев, началник на отдел „Охранителна полиция“ в Плевен, обяви, че са започнали претърсвания на адреси, проверки на търговски обекти и автокъщи, както и разследвания на сигнали за изборни нарушения. Един човек е бил задържан за шофиране с концентрация от над 1.2 промила алкохол.

Комисар Георгиев допълни, че органите на реда проверяват всяко лице, за което е подадена информация относно купуване на гласове. В областта са създадени контролно-пропускателни пунктове, като един от тях се намира на входа за село Буковлък, където се извършват проверки на превозни средства.

Акцията днес ще приключи в полунощ, но полицейските екипи остават готови да отговорят на сигнали за нарушения на политическите права по време на целия изборен ден. Вчера също се състоя широка операция за контрол с участието на служители от сектор „Пътна полиция“, областния отдел „Автомобилна администрация“ и екип от Митница – Плевен. На първокласен път Бяла – Ботевград бяха проверени 115 превозни средства и 122 лица, като бяха издадени осем фиша и шест акта за административни нарушения. Основният акцент беше върху водачи, които шофират под въздействие на алкохол или наркотици, както и на неправоспособни шофьори.

Източник на информацията: Българска телеграфна агенция (БТА).

Вашият коментар