Полиция освободи барикадирал се мъж, ранил две жени Рупци.

Общество


Полицаи от Районното управление в Червен бряг безопасно изведоха мъж, който се барикадирал в дома си в село Рупци и нанесъл прободни рани на две жени. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Плевен.

Сигнал за случая бил получен вчера в 19:12 часа. Според първоначалната информация 62-годишен мъж с психични проблеми е нападнал с нож две жени на възраст 76 и 73 години. На местопрестъплението полицаите открили счупени домакински съдове и повредено имущество.

Мъжът отказал да изпълни полицейските разпореждания и се барикадирал в лятна кухня заедно с едната от пострадалите жени, съобщават от полицията. Един от полицаите произвел изстрели в безопасна посока, за да преодолее съпротивата на мъжа.

Полицейските служители успели да влязат в помещението и да изведат 62-годишния под конвой. И двете жертви били оказани медицинска помощ. По-младата от тях била настанена за лечение в болница в Плевен, където състоянието ѝ не представлява опасност за живота. Нападателят бил транспортиран до Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Странски“ в Плевен и също настанен на лечение, като за него няма опасност за живота. Задържан е за срок до 24 часа и е под полицейска охрана в болницата.

Тъй като страда от заболяване, мъжът ще бъде настанен в психиатричното отделение на болницата, съобщи за БТА заместник-окръжният прокурор на Окръжната прокуратура в Плевен Дияна Илиева. Тя добави, че 62-годишният е бил многократно лекуван и лекарите са запознати с неговото състояние. Разследването по случая продължава по чл. 115 във връзка с чл. 18 от Наказателния кодекс за опит за убийство.

На местопрестъплението са извършени огледи и са иззети веществени доказателства, свързани с престъплението.

Информацията за този инцидент е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева.