Полиция Плевен задържа хулигани и иззе наркотици.

Полиция

**Новини от полицията в Плевен: Хулиганство, кражби на автомобили, пътно-транспортни произшествия и иззети наркотици**

От информационния бюлетин на Министерството на вътрешните работи в град Плевен се съобщава за редица престъпления и инциденти, регистрирани в периода 24-26 май 2024 година.

На 24 май е отреагирано на сигнал за нарушаване на нощната тишина в частен дом на улица „Орлица“. Въпреки отказа на нарушителите да прекратят шума, полицейските служители са принудени да употребят физическа сила и да задържат агресивните мъже. Районната прокуратура в Плевен е сезирана, и започнато е досъдебно производство.

На същата дата служители от РУ Левски реагират на сигнал за вандализъм над автомобил. Пострадалият „Ленд Ровер“ е със счупени огледала и стъкла, като е заподозрян 28-годишен мъж. В Искър след физическа саморазправа е пострадал 31-годишен мъж със сериозни наранявания.

Специални полицейски операции предприели служители от ОДМВР – Плевен, при които били иззети наркотици, мобилни телефони и пари от адреси в град Левски и село Аспарухово. Задържани са трима души във връзка с наркотичните вещества.

Полицията в Левски е заловила краден „Форд Фокус“, бил издирван от Германия. Иззет е и поставен под съхранение в полицията. Пътно-транспортно произшествие на пътя Плевен – Ловеч причинило пострадване на шестима пътници, които са транспортирани в болница с различни наранявания, но без опасност за живота.

Четири бързи производства са образувани за шофиране след употреба на алкохол в различни райони на областта, като всички водачи са установили висока алкохолна концентрация и са задържани. Образувано е и бързо производство за шофиране след употреба на наркотици.

Екипи на РСПБЗН – Плевен оказват техническа помощ по отводняването на избени помещения, отблокирането на заседнал асансьор и погасяването на запалени отпадъци по време на почивните дни.

За подробности и актуални новини следете информационните бюлетини на МВР – Плевен.