Посланикът на Аржентина и кардинал Винко Пулич аплодираха възторжено концерт на Хор „Гена Димитрова“ и Плевенската филхармония [ПД]

Акценти

Посланикът на Аржентина у нас Н. Пр. Алберто Труеба, съпругата му и архиепископът на Сараево кардинал Винко Пулич аплодираха концерта, който снощи, 11 май, изнесоха в Католическата църква „Дева Мария от Фатима“ в Плевен Хор „Гена Димитрова“ и Плевенската филхармония. Сред официалните гости беше още Ярослав Годун, директор на Полския културен институт в София.

От дясно наляво: отец Ярослав, кардинал Винко Пулич и Ярослав Годун, директор на Полския културен институт в София.В тържествена атмосфера енорийският свещеник отец Ярослав Барткиевич обяви пред многобройната публика, че събитието е посветено на няколко повода, сред които храмов празник, Деня на Светите братя Кирил и Методий, които християнската църква чества на 11 май, а Европа обяви за свои покровители, и предстоящия празник на град Плевен на 15 май. Той благодари на високите гости за присъствието и пожела на аудиторията да се слее с музиката-молитва, която многократно доказалите се талантливи артисти ще изпълнят.
Посланикът на Аржентина у нас – Н.Пр. Алберто ТруебаВ програмата бяха включени произведенията „Глория“ от А. Вивалди, „Алелуя“ из оратория „Месия“ от Г. Хендел, „Пие йезу“ от Е. Л. Уебър и „Аве Мария“ от П. Маскани. Зрителите аплодираха бурно солистите Боряна Бешева – сопран, Росица Павлова – Инджева – мецосопран, и Любомир Дяковски – тенор, както и всички други изпълнители. Присъстващите в залата станаха на крака, за да изразят възхищението си от създаденото музикално събитие.

Боряна БешеваРосица Павлова – ИнджеваРосица Павлова – Инджева и Любомир ДяковскиВъзгласи „браво“ отправиха зрителите и към емоционалния диригент Деян Павлов, както и към диригента на Хора – Анелия Дечева.
Анелия Дечева и Деян ПавловПо предложение на отец Ярослав, който благодари многократно на артистите за неповторимия празник на духа, който създадоха, всички изпълнители върнаха аплодисментите на вярната си, компетентна и признателна публика. А тя от своя страна дълго остана в храма, за да изрази искреното си възхищение от случилото се.

Снимки: Епархийно светилище „Дева Мария от Фатима“

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com