Почитатели на планината посрещнаха първото юлско утро на Седемте рилски езера [ПД]

Акценти

Почитатели на планината посрещнаха първото юлско утро на Седемте рилски езера. Групата от около 50 души се събра от цяла България, като между ентусиастите има и плевенчани. Поройните дъждове не отказаха любителите на природата да реализират отдавна планирания живописен поход, за да преживеят вълнуващия изгрев на Слънцето на едно от най-красивите и енергийни места в страната – Езерния връх над езерото Сълзата, най-високото от Рилските езера.

Групата тръгна от София вчера, 30 юни. Приключението стартира малко над с. Говедарци, за да бъде избегнат традиционния и претоварен път по комерсиалния маршрут (ентусиастите не използват лифт). Последователно преминаха през хижите „Вада“ и „Ловна“, стигнаха до „Малката юрта“, където отдъхнаха, а от там се отправиха към хижа „Скакавица“ и едноименния водопад наблизо.
Насладиха се на природното чудо с над 60 метра пад на водата и се отправиха към хижа „Рилски езера“, където се настаниха и пренощуваха. Около 02.30 ч. тази сутрин започна нощният им преход до крайната точка, от която посрещнаха първия юлски изгрев. След изгрева на Слънцето, вече по светло, направиха и своята панорамна обиколка на всичките седем езера.

Четириног любител на планината на Езерния връх.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com