Празникът на Плевен оживен с нова цветна кошница: Градът посреща делегации с петунии и карамфили на централния площад

Последни новини


Още един красив жест отбелязва подготовката за Празника на Плевен – цветна кошница с живи цветя днес бе разположена като празничен акцент на централния площад „Възраждане“. Цветната композиция е реализирана по идея на местната администрация и благодарение на усилията на Юлия Ценова, която е жител на Плевен.

„Цветната кошница“, пълна с петунии, импатиенс и пъстри карамфили, представлява визуален поток, който „излиза“ на зелените площи, окичвайки средата на града. Целта на тази цветна добавка е да зареди с хубаво настроение не само жителите на Плевен, но и приближаващите се гости за отбелязването на градския празник на 15 май.

От общинска фирма „Паркстрой“ се погрижиха допълнително за празничния облик на града, като добавиха нови цветни лехи в централната градска част.

По случай празника на Плевен ще се състоят и официални посещения. Градът ще посрещне делегации от четирите побратимени градове – Плоцк (Полша), Браила (Румъния), Битоля и Кавадарци (и двете от Република Северна Македония), които ще участват в тържествата, организирани за гражданите и гостите на Плевен.