„Празнично връчване на дипломи за завършилите от Педагогически колеж – Плевен“

Последни новини


На Светлия четвъртък, студентите от Педагогически колеж при ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ събраха плодовете на своя труд и постижения, като получиха дългоочакваните дипломи за завършено висше образование. На тържествената церемония бяха връчени дипломи на абсолвентите от трите основни специалности на колежа – „Начална училищна педагогика“, „Начална училищна педагогика с английски език“ и „Предучилищна педагогика с английски език“.

Заместник-кметът на Община Плевен, Елина Димитрова, изрази своите поздравления към новите образователи, отразявайки топлите послания от кмета д-р Валентин Христов и местната администрация. „За мен е чест да ви поздравя от името на кмета и екипа ни. Сигурна съм, че днешният ден ще остане в личния ви календар като един от най-важните ви дни,“ заяви Димитрова. Тя подчерта ценността на учителската професия и отправи вдъхновяващи пожелания: „Пожелавам ви на първо място да сте здрави, да вярвате в себе си и да мечтаете смело.“

Сред присъстващите на церемонията беше и доц. д-р Анна Иванова, заместник-ректор на университета, която лично връчи част от дипломите. Директорът на колежа, доц. д-р Боряна Здравкова, също поздрави випускниките с думите: „На добър час“.

Церемонията беше ознаменувана с още един вълнуващ момент, когато бяха обявени имената на 25 дипломирани студенти, които вече се реализират професионално в различни образователи институции из цялата страна. Това послание служи като свидетелство за качеството на образованието в Педагогическия колеж и неговата роля за развитието на българското образование.