Прегледът на художествената самодейност събра над 150 творци в Пордим [ПД]

Общини

15-тият преглед на художествената самодейност в Община Порим събра много деятели и любители на народното творчество, които отбелязаха на 27 април своя празник, информират от местната администрация. Целта на празника е да запази народната традиция, фолклор, самобитност и родолюбие и се провежда всяка година през пролетта.

В прегледа се включиха всички читалищни колективи. Над 150 участника повече от 2 часа пяха, танцуваха и свириха в препълнената зала на НЧ „Иван Радоев“ в гр. Пордим. Приветствие към всички присъстващи отправи кметът на Общината Детелин Василев, празника уважиха и общински съветници и кметовете на населените места на общината.
Бяха връчени и специални награди на три от читалищата за цялостен принос за популяризирането на българския фолклор и повишаване авторитета на Община Пордим. Първото място беше отредено на НЧ „Светлина 1905“ – с. Вълчитрън, втора награда получи НЧ „Иван Радоев 1907“ – гр. Пордим, и третото място спечели НЧ „Пробуда 1903 “ – с. Тотлебен. Всички останали участници получиха грамоти и статуетки за участие в събитието.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com