Предимно слънчево време днес, с временни облаци и валежи следобед

Плевен днес


Днес времето ще бъде предимно слънчево, след като на някои места следобед е възможно временно увеличение на облаците. В източните и планинските райони има шанс за валежи и гръмотевици.

Ще има слаб до умерен вятър от изток-североизток, особено в Източна България. Максималните температури ще варират между 31 и 36 градуса – за София около 31, в Благоевград, Русе и Монтана – 34, Плевен, Велико Търново и Шумен – 35, а в Пловдив и Сандански – 36 градуса.

В планините също ще преобладава слънчевото време. В следобедните часове ще се появят купести облаци и на места може да се очаква дъжд и гръмотевици. Ще има умерен вятър, идващ предимно от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26 градуса, а на 2000 метра – около 19.

По Черноморското крайбрежие времето ще бъде основно слънчево. Следобед може да има купеста облачност и на определени места да превали, вероятно с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, а максималните температури ще са в диапазона 29-31 градуса – във Варна достигайки до 31, а в Бургас до 30. Температурата на морската вода е между 27 и 29 градуса, а морето ще бъде вълнувано със сила 2-3 бала.

В Балканите времето ще бъде слънчево и приятно топло на повечето места, с максимални температури за София – 31 градуса, Солун – 33, Истанбул и Белград – 34, Атина – 36, Букурещ – 37 и Скопие – 38 градуса.

Информацията в статията е предоставена от dnes.bg.